Ugrás a tartalomra

Kilenc amerikai állampolgárt gyilkoltak meg Mexikóban

2019.11.06
07:06
Forrás
MTI
Donald Trump amerikai elnök felajánlotta kedden az Egyesült Államok katonai segítségét Mexikónak a meggyilkolt amerikaiak ügyében.

Fotó:Tanjug/AP/Christian Chavez

Washingtoni idő szerint keddre virradóra gyilkoltak meg amerikai állampolgárokat Észak-Mexikóban. Kilenc Mexikóban élő amerikai mormont öltek meg, de a tragédiának túlélői is vannak. Mint kiderült: a tettesek valószínűsíthetően az egyik drogkartell tagjai. Donald Trump egy sor Twitter-bejegyzésben reagált a történtekre. Az egyik üzenetben leszögezte: "Itt az ideje, hogy Mexikó, az Egyesült Államok segítségével háborút hirdessen a drogkartellek ellen, és eltörölje őket a Föld színéről. Csak az önök nagyszerű új elnökének hívására várunk". Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök válaszul jelezte: arra készül, hogy megvitassa Donald Trumppal a kábítószer-kereskedő bandák elleni összefogást és közös küzdelmet.

Amerikai Egyesült Államok
gyilkosság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.