Ugrás a tartalomra

Lemondott Borkai Zsolt, Győr polgármestere

2019.11.06
11:35
Forrás
MTI
A győri közgyűlés most csütörtöki alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel mond le tisztségéről Borkai. A politikus ezt szerdán a győriekhez írt nyílt levelében jelentette be.

Mint írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé fotót és videót az interneten, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Az időközi önkormányzati választást a választási bizottság a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre tűzi ki, így addig egyik, szintén csütörtökön beiktatásra kerülő alpolgármestere helyettesítheti.

Borkai Zsolt
Győr

Most

12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.