Ugrás a tartalomra

Nem döntött portfóliócsere mellett Ursula von der Leyen

2019.11.06
22:26
2020.02.08
12:28
Forrás
Euronews
Nem döntött portfóliócsere mellett von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke, így Várhelyi Olivér a korábban Trócsányi Lászlóra bízott bővítés- és szomszédpolitika területért felel.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke Adina-Ioana Valeant választotta a két román biztosjelölt közül, őt bízta meg a közlekedési portfólióval von der Leyen. A cél továbbra is az, hogy az új bizottság december elsején megkezdhesse a munkát. A jelölteket nulladik lépésként a jogi ügyekkel foglalkozó parlamenti szakbizottság vizsgálja meg, hogy felmerülhet-e bármilyen összeférhetetlenség a jelölteknél. Ezután mindhármukat meghallgatja a szakterületükkel foglalkozó szakbizottság. Ha sikeresen átjutnak ezen, akkor megtörténhet az összes meghallgatás kiértékelése. Végül az Európai Parlament az egész testületről dönt, hogy támogatja-e vagy sem. 

Ursula von der Leyen
Európai Bizottság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.