Ugrás a tartalomra

Nyilvános Bibliai napot tartottak Szabadkán

2019.11.09
16:28
2020.02.10
19:02
Forrás
Pannon RTV
Jób könyve az egyik legvitatottabb könyv a teológusok között. A Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében több mint száz résztvevővel tartották meg a rendezvényt a Diákotthon nagytermében.

Rokay Zoltán több témában is előadást tartott: Ki volt Jób? Ki és mikor írta Jób könyvét? Mely kérdésre keresi a választ Jób könyve? A budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának nyugalmazott professzora elmondta: Jób könyve vitatottságát annak köszönheti, hogy nem ad egy látszólagos választ arra, hogy Isten miért engedi meg a bajt és a szenvedést egy igaz embernek. Hiszen maga Isten mondja, hogy Jób az ő szolgája, és vajon egy ártatlan ember ezt hogyan tudja igazolni mások előtt? - tette fel a kérdést Rokay Zoltán.

„Jób barátai kitartanak amellett, hogy Isten nem lehet igazságtalan, ezt maga Jób is elfogadja, de Jób amellett is kitart, hogy ő bezzeg, ártatlan. És mivel ez nem volt egészen egyértelmű, akkor úgy tűnik, hogy a könyvnek az állaga az egyre gyarapodott, hátha lesz egy olyan megoldás és olyan válasz, amely megfelel egy ártatlan, igaz hitnek, amelyik ugye egyértelműen kimondja, hogy Isten igazságos, és a Jób pedig bűnös. De ez nem született meg. De ezért maradt mindig aktuális, mert ez a kérdés mindig fölmerül minden emberben, minden ember életében, hasonló helyzetben valószínű mi is voltunk már, ha nem, hát kutassunk utána egy kicsit.”

Jób
biblia
Szabadka

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.