Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Növekedő migrációs nyomásra kell számítani

2019.11.11
16:23
2020.03.08
11:14
Forrás
MTI
Növekedhet a migrációs nyomás a következő hónapokban - véli a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében beszélt a témáról magyar újságíróknak. Azt mondta, a tél közelsége és Törökország szíriai offenzívájának európai megítélése miatt is növekedhet a migráció. Hozzátette: a kiváltó okok egyre súlyosabbak. Szijjártó szerint egyre sürgetőbb, hogy a nemzetközi migrációs politika fókusza megváltozzon, és áttevődjön a hazatérések és a problémák helyben történő megoldásának elősegítésére. A miniszter kiemelte: Magyarország továbbra is a határok védelmére koncentrál, valamint újabb 70 katonát küld Afganisztánba, így 170-re növeli a misszióban részt vevők létszámát.

migráció
Brüsszel
Szijjártó Péter

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.