Ugrás a tartalomra

Bánáti óvodapedagógusok találkozója

2019.11.14
07:17
Forrás
Pannon RTV
A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete szervezésében a tordai művelődési otthonban megnyílt az Angyalkert című képkiállítás.

Ezt követően pedig Kovács Hanna bemutató foglalkozást tartott az óvodások és óvodapedagógusok részére a helybeli iskolában. Az Angyalkert című képkiállítás anyaga - közel ötven kinagyított kép – a martonvásári óvodamúzeumból származik. A képeken korhű játékszerek láthatóak. Szőke Anna, a Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének az elnöke emlékeztetett, hogy 191 évvel ezelőtt, 1828-ban, Brunszvik Teréz létrehozta az első Angyalkertet, vagyis a kisdedóvó intézetet, 1840-ben pedig már 80 ilyen intézet működött.  Felléptek a tamásfalvi, a magyarittabéi, a szentmihályi és a tordai óvodások. A kiállítás következő színhelye Csókán lesz.

Torda
óvodapedagógus

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.