Ugrás a tartalomra

Tóthfaluban is szurkoltak a magyar focistáknak

2019.11.15
21:59
2019.11.16
18:40
Forrás
Pannon RTV
Megható, történelmi pillanat - így vélekedtek a vajdasági tóthfalui szurkolók a Magyarország-Uruguay mérkőzésről.

A Puskás Arénával méltó szentélyt kapott a labdarúgás Magyarországon. Elégedettek voltak a csapat teljesítményével és már várják a Wales elleni párharcot. A meccsre ugyan nem jutottak el Budapestre, de a helyi futballakadémia könyvtárában összegyűltek, hogy együtt szorítsanak a válogatottnak.

Uruguay első és második gólját is szótlanul figyelték a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia növendékei. Azután jött a szépítés és a gólöröm. A fiatal focisták egyik kedvence, Szalai Ádám talált a hálóba.

Rényi Alen, Törökbecse: „Egy ilyen ellenfél ellen, ahol például Cavani meg Suárez játszik, azért tényleg szépen szerepelnek. A gól is szép, Szalainak sikerült betalálni.”

Az első félidő végén a fiatalok még abban reménykedtek, hogy a magyar válogatott megfordíthatja az eredményt vagy legalább a döntetlen sikerül. Az akadémia növendékei azt érezték, hogy a játékosok mély tisztelettel léptek pályára.

Fényszárusi Tamás, Palics: „Megbecsülik ezt a stadiont, hogy megkapták, de a második félidőben még jobban fognak játszani, mint az elsőben.”

Megható volt követni ezt a történelmi pillanatot - mondta Kis Róbert edző. Szerinte ugyanis a Puskás Arénával végre méltó szentélyt kapott a magyar foci.

Kis Róbert, edző, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Ez egy történelmi pillanat az egész magyarság szempontjából. Legfőképp a labdarúgásra tekintve ebben a pillanatban. A régi Puskás Ferenc stadion lett felújítva. Átadás volt, ez a magyar szurkolóknak egy új lendületet tud adni.”

Uruguay 2:1-es győzelme ellenére a fiatalok bíznak abban, hogy a barátságos meccs után a nemzeti tizenegynek Wales ellen sikerül a bravúr, és az Európa-bajnokságon is szurkolhatnak majd a magyar fiúknak.

Tórhfalu
Uruguay
Puskás Aréna
labdarúgás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.