Ugrás a tartalomra

A jog és a gazdaság összefüggéseiről Zomborban

2019.11.16
16:40
2019.11.16
19:04
Forrás
Pannon RTV
A konferencia témái között szerepelt egyebek mellett a faktoring tevékenység, továbbá a cégalapítás és a vállalkozások jogi keretei is. A tanácskozáson több mint hatvan érdeklődő vett részt.

Egy olyan területről van szó a gazdaság esetében, amely a leginkább kötődik a joghoz – emelte ki beszédében Nyilas Mihály, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke. A jog nélkül, a jog szabályai nélkül elképzelhetetlen, hogy a gazdaság működjön - részletezte. Hozzáfűzte: „Fontos az, hogy minél jobban megismerjük ezt az összefüggést, úgy Szerbiában, úgy Magyarországon. A vajdasági jogászok, magyar jogászok nagy előnye, hogy kétnyelvűen, megismerve mindkét jogrendet dolgozhatnak. Ez egy helyzeti előny például egy ügyvédnek, aki egyformán tud a magyar és a szerb jog vizeiben úgymond evezni.”

Zombor
jog
gazdaság
Nyilas Mihály
Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.