Ugrás a tartalomra

Hét együttes a csókai Tamburás Találkozón

2019.11.16
17:46
2019.11.16
19:46
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri, törökkanizsai és zentai tamburások mellett idén is volt anyaországi vendége a népzenei rendezvénynek.

A dél-magyarországi Deszkről érkezett Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület tamburazenekara a találkozó első helyezését vihette haza. Az együttes három év után tért vissza Csókára. Adamov Sreten, a zenekar tagja elmondta: „Furcsa, mert nem érződik az a három év. Visszajövünk ide, és beugranak a régi emlékek, nosztalgikusak is, de ilyen közelinek is tűnnek. Igazából örülünk, hogy újra meghívást kaptunk, ez jelzés számunkra is, hogy valamit jól csinálunk, és hogy jó a kapcsolatunk az itteni házigazdáinkkal.”

Az öt tagú zsűrinek minden évben nehéz dolga van, hiszen a tamburazene Vajdaságban is tradíciónak számít – mondta Kónya Sándor, a zsűri elnöke. Kiemelte: „Több szempontot kell figyelembe venni ilyenkor. Már magát, a választást, hogy milyen dalokat választ az együttes. Azután, hogy a hangszerelés milyen és hogy mennyire teszik magukévá az illető dalokat, népdalokat, nótákat.”

A csókai Tamburás Találkozó második helyezettje a törökkanizsai Lale, a harmadik pedig a csantavéri Mendicus Tamburazenekar lett.

Csóka
Tamburás Találkozó
Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület
Deszk
Kónya Sándor
Adamov Sreten

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.