Ugrás a tartalomra

Felújítanák az auschwitzi jugoszláv pavilont

2019.11.16
22:29
Forrás
Vajdasági RTV
A szerb és a szlovén művelődési minisztérium küldöttségei a Szentpéterváron tartott nemzetközi kulturális fórumon vitatták meg a 17-es pavilon felújításának és felállításának folytatását.

Az egykori jugoszláv pavilont a kilencvenes években zárták be. A két miniszter felszólította az egykori Jugoszlávia többi utódállamát is, hogy vegyenek részt a felújítási projektben, hogy az Auschwitz-Birkenau múzeumban található 17-es pavilon hosszú évek után újra működhessen. A második világháború alatt 6 millió zsidót öltek meg Európában, Auschwitzban pedig másfél milliót. A legtöbb zsidót 1944-ben szállították Auschwitzba, Vajdaság területéről több mint 12 ezret.

Szentpétervár
Jugoszlávia
Auschwitz

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.