Ugrás a tartalomra

Fokozódik a helyzet Hongkongban

2019.11.17
09:08
Forrás
MTI
Hétfőre is tanítási szünetet hirdettek Hongkongban az újra fokozódó helyzet miatt.

Sajtóinformációk szerint ma reggelre ismét összecsaptak egymással a kormányellenes tüntetők és a rendőrök a Hongkongi Műszaki Egyetemnél. Az oktatási hivatal egyébként először csütörtökön rendelt el általános tanítási szünetet, miután kormányellenes demonstrálók az elmúlt hét minden napján forgalombénító akciókat tartottak a reggeli csúcsban.

Az oktatási hivatal csütörtökön rendelt el általános tanítási szünetet először, miután kormányellenes demonstrálók az elmúlt hét minden napján forgalombénító akciókat tartottak a reggeli csúcsban. Egyes tanintézmények már csütörtök előtt is úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a működésüket a kaotikus helyzetre való tekintettel.

A bejelentéssel egy időben tüntetők és rendőrök csaptak össze ismét a Műszaki Egyetem kampuszánál. A rendőrök ugyanis könnygázt vetettek be, miután tiltakozók téglákkal dobálták meg azokat az embereket, akik megpróbálták eltakarítani a forgalom akadályozására felállított úttorlaszokat. A demonstrálók ezt követően a rendőröket téglákkal és Molotov-koktélokkal vették célba, egy rendőrt pedig nyílvesszővel találtak lábon. A rendőrök ekkor - az egyetemnél eddig első alkalommal - festékes vízágyúval kezdték oszlatni a tömeget.
    
Szombat éjszaka hasonló jelenetek játszódtak le az egyetemnél. Az egyetem szóvivője pedig megerősítette: szombaton feljelentést tettek amiatt, mert betörést észleltek az egyetem több laboratóriumában, ahonnan különböző, veszélyes vegyi anyag tűnt el.

Hongkong
tüntetés
tanítási szünet

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.