Ugrás a tartalomra

Faültetési akciót tartottak Alsótavankúton

2019.11.17
14:51
2019.11.17
18:03
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság Erdei Közvállalat csapata ma önkéntesekkel kiegészülve mintegy 2750 feketefenyőt ültetett el, egy hektár területen. Az akciót több vajdasági városban is megtartották.

A környezetvédelem érdekében egyre többen fogadják el, hogy igenis tennünk kell valami jót és hasznosat, ha meg szeretnék óvni a környezetet. Például fát ültetnek. Ilyen megmozdulást indított a Vajdasági Erdei Közvállalat, amely több önkéntessel faültetési akcióba kezdett Vajdaság-szerte.

Faragó Zsolt első alkalommal önkénteskedik. Elmondta, hasznosnak tartja az ilyen jellegű akciókat, hiszen ezzel csakis jót tehetünk az emberiség számára. „Elsősorban segítség végett, és természetesen, hogy pótoljuk a hiányzó fákat.”

A fáknak kulcsfontosságú szerepük van a Föld és az emberiség számára. Oxigént termelnek, védik a földterületeket és a vízterületeket - emelte ki Kókai Roland, a Vajdasági Erdei Közvállalat igazgatója. „A mai nap folyamán bevontunk kb 20 önkéntest a Vajdasági Erdei Közvállalat rendhagyó munkáiba. 2750 fekete fenyőt fognak ma elültetni az önkéntesek a szakembereinkkel karöltve 1 hektár területen. Egyébként is tesszük ezeket a tevékenységeket, de az a célja ennek az akciónak, hogy a polgárokat közelebb hozzuk és a polgárokkal megértessük az erdészeti tevékenységeket.”

Több mint 30 településen tartottak hasonló akciót az országban. Vasárnap Apatinban és Hódságon ültettek örökzöldet.

Szabadka
faültetés
környezetvédelem
légszennyezés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.