Ugrás a tartalomra

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

2019.11.18
09:56
2019.11.18
16:22
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.

Az információk szerint nem sérült meg senki, viszont a kávézóban nagy anyagi kár keletkezett.

Üvegtörmelék, betört ablakok. Kiérkezésünkkor ez fogadott bennünket a szabadkai kávézó udvarán. Néhány ember a vendéglátóipari egység körül nézelődött, kíváncsiak voltak, mi történt.

Korbai Rozália pár méterre lakik a Borsalinótól. Korán kelő típus, tévénézés közben hallotta a robbanást: „Hallottam egy nagy robbanást, vagy durranást. Gondoltam, hogy autógumi robbant. Kijöttem a teraszra, de nem láttam semmit sem. Semmi gyanúsat, hogy valami történt volna, hanem reggel hallottam a rádióban, hogy itt, a szomszédunkban valami robbanás történt, de más tájékoztatást eddig még nem kaptunk. Elég hangos volt.”

Kilenc-tíz óra környékén már a törmeléket takarították a kávézóban dolgozók, és egy papírra kiragasztották, hogy a hely nem dolgozik.

A szerb közmédia információi szerint két maszkos támadó volt az elkövető. Stábunknak a hely tulajdonosa kamerán kívül elmondta, a tettesek előbb egy téglát, majd egy kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe, az ablakon át. A rendőrség elvégezte a helyszínelést. Az ügyet a Szabadkai Felsőbb Ügyészség vette át.

Szabadka
robbantás

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.