Ugrás a tartalomra

Még idén elkészülhet a magyar határig a Török Áramlat nevű gázvezeték

2019.11.19
00:06
Forrás
Vajdasági RTV
A munkálatok jelenleg Magyarkanizsa községben zajlanak. A vezetéket lefektető szerb-orosz vegyesvállalat szerint a munkásoknak sikerül kihasználni a kedvező időjárást.

A Török Áramlat nevű gázvezeték Bulgáriától Magyarországig vezető szakaszának szerbiai része 400 kilométer hosszú. A vezeték nemcsak Szerbia, hanem Magyarország, illetve Ausztria és Németország gázellátásához járul hozzá. A munkálatok áprilisban kezdődtek. A tervek szerint a vezeték itteni szakasza még az idén elkészül.

Összefoglalónkban utánanéztünk annak, hogyan halat a vezeték lefektetése, a Közügyek vendége a témával kapcsolatban pedig Varga Viktor, Zenta Község gazdasági tanácsosa volt.

Török Áramlat
gázvezeték

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.