Ugrás a tartalomra
Achilles, a macska
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Achilles jósol a világbajnokságon

2018-06-13
23:25
2018-06-13
23:42
Forrás
hvg.hu, 24.hu, Euronews
Achilles, az Ermitázs macskája egy sajtórendezvényen jósolt, a 2018-as focivébét megnyitó Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzés előtti napon, Szentpéterváron.

A macska az orosz zászló melletti tálból evett eledelt, ami a szervezők szerint az oroszok győzelmét vetíti előre a meccsen.

Achilles az orosz zászlós tálból eszik

Már évek óta szokás, hogy valamilyen állat jósolja meg a vb meccseit. Például Paul, a polip 2010-ben nyolc találkozóból egyszer sem tévedett.

Ezúttal Achilles, a macska előtt áll a feladat. Szép számmal akadnak, akik hisznek benne, hogy képes megjósolni, melyik csapat nyer egy meccsen.

Achilles "jósol"

Ahilles születése óta a szentpétervári Ermitázs rezidens macskája, és azzal szerzett magának hírnevet, hogy tavaly az oroszországi Konföderációs Kupa négy meccsének is eltalálta a győztesét.

lbdarúgó
foci
macska
Achilles

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.