Ugrás a tartalomra
Achilles, a macska
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Achilles jósol a világbajnokságon

2018-06-13
23:25
2018-06-13
23:42
Forrás
hvg.hu, 24.hu, Euronews
Achilles, az Ermitázs macskája egy sajtórendezvényen jósolt, a 2018-as focivébét megnyitó Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzés előtti napon, Szentpéterváron.

A macska az orosz zászló melletti tálból evett eledelt, ami a szervezők szerint az oroszok győzelmét vetíti előre a meccsen.

Achilles az orosz zászlós tálból eszik

Már évek óta szokás, hogy valamilyen állat jósolja meg a vb meccseit. Például Paul, a polip 2010-ben nyolc találkozóból egyszer sem tévedett.

Ezúttal Achilles, a macska előtt áll a feladat. Szép számmal akadnak, akik hisznek benne, hogy képes megjósolni, melyik csapat nyer egy meccsen.

Achilles "jósol"

Ahilles születése óta a szentpétervári Ermitázs rezidens macskája, és azzal szerzett magának hírnevet, hogy tavaly az oroszországi Konföderációs Kupa négy meccsének is eltalálta a győztesét.

lbdarúgó
foci
macska
Achilles

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.