Ugrás a tartalomra
Achilles, a macska
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Achilles jósol a világbajnokságon

2018-06-13
23:25
2018-06-13
23:42
Forrás
hvg.hu, 24.hu, Euronews
Achilles, az Ermitázs macskája egy sajtórendezvényen jósolt, a 2018-as focivébét megnyitó Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzés előtti napon, Szentpéterváron.

A macska az orosz zászló melletti tálból evett eledelt, ami a szervezők szerint az oroszok győzelmét vetíti előre a meccsen.

Achilles az orosz zászlós tálból eszik

Már évek óta szokás, hogy valamilyen állat jósolja meg a vb meccseit. Például Paul, a polip 2010-ben nyolc találkozóból egyszer sem tévedett.

Ezúttal Achilles, a macska előtt áll a feladat. Szép számmal akadnak, akik hisznek benne, hogy képes megjósolni, melyik csapat nyer egy meccsen.

Achilles "jósol"

Ahilles születése óta a szentpétervári Ermitázs rezidens macskája, és azzal szerzett magának hírnevet, hogy tavaly az oroszországi Konföderációs Kupa négy meccsének is eltalálta a győztesét.

lbdarúgó
foci
Világbajnokság
macska
Achilles

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
tiszavirág

Virágzik a Tisza

Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.