Ugrás a tartalomra
Achilles, a macska
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Achilles jósol a világbajnokságon

2018-06-13
23:25
2018-06-13
23:42
Forrás
hvg.hu, 24.hu, Euronews
Achilles, az Ermitázs macskája egy sajtórendezvényen jósolt, a 2018-as focivébét megnyitó Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzés előtti napon, Szentpéterváron.

A macska az orosz zászló melletti tálból evett eledelt, ami a szervezők szerint az oroszok győzelmét vetíti előre a meccsen.

Achilles az orosz zászlós tálból eszik

Már évek óta szokás, hogy valamilyen állat jósolja meg a vb meccseit. Például Paul, a polip 2010-ben nyolc találkozóból egyszer sem tévedett.

Ezúttal Achilles, a macska előtt áll a feladat. Szép számmal akadnak, akik hisznek benne, hogy képes megjósolni, melyik csapat nyer egy meccsen.

Achilles "jósol"

Ahilles születése óta a szentpétervári Ermitázs rezidens macskája, és azzal szerzett magának hírnevet, hogy tavaly az oroszországi Konföderációs Kupa négy meccsének is eltalálta a győztesét.

lbdarúgó
foci
Világbajnokság
macska
Achilles

Most

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Holdfogyatkozás fázisai

Egyedülálló holdfogyatkozás pénteken este

Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz pénteken, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. Európából is megfigyelhető lesz.