Ugrás a tartalomra
Pixabay/Buddy_Nath/illusztráció

Hatalmas aszteroida suhan el a Föld mellett

2019.08.28
11:01
2019.08.28
11:09
Forrás
National Geographic
Óriási aszteroida közelíti meg a Földet szeptemberben - figyelmeztetnek a kutatók. A National Geographic cikke szerint azonban a hatalmas objektum nem jelent veszélyt a bolygónkra.

A NASA becslései alapján 290-650 méter széles lehet a közeledő égitest, ami űrviszonylatban talán nem nagy méret, de egy esetleges becsapódás komoly károkat okozhatna. Az aszteroida szeptember 14-én lesz a legközelebb a Földhöz, 5,3 millió kilométerre halad majd el tőlünk.

A QW7 névre keresztelt égitest visszatérő társa bolygónknak. Legutóbb 2000-ben suhant el mellettünk, legközelebb 2038-ra várható. Az égitest úgynevezett földközeli objektum, vagyis olyan aszteroida, üstökös, illetve meteorit, mely képes 149,6 millió kilométernél közelebb kerülni bolygónkhoz. A NASA ezeket rendszeresen megfigyeli, számon tartja, és vizsgálja, jelentenek-e bármiféle veszélyt, de még egyetlen olyat sem találtak, amely bizonyítottan bolygónk felé tartana.

aszteroida
Föld

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű