Ugrás a tartalomra
Pixabay/Buddy_Nath/illusztráció

Hatalmas aszteroida suhan el a Föld mellett

2019.08.28
11:01
2019.08.28
11:09
Forrás
National Geographic
Óriási aszteroida közelíti meg a Földet szeptemberben - figyelmeztetnek a kutatók. A National Geographic cikke szerint azonban a hatalmas objektum nem jelent veszélyt a bolygónkra.

A NASA becslései alapján 290-650 méter széles lehet a közeledő égitest, ami űrviszonylatban talán nem nagy méret, de egy esetleges becsapódás komoly károkat okozhatna. Az aszteroida szeptember 14-én lesz a legközelebb a Földhöz, 5,3 millió kilométerre halad majd el tőlünk.

A QW7 névre keresztelt égitest visszatérő társa bolygónknak. Legutóbb 2000-ben suhant el mellettünk, legközelebb 2038-ra várható. Az égitest úgynevezett földközeli objektum, vagyis olyan aszteroida, üstökös, illetve meteorit, mely képes 149,6 millió kilométernél közelebb kerülni bolygónkhoz. A NASA ezeket rendszeresen megfigyeli, számon tartja, és vizsgálja, jelentenek-e bármiféle veszélyt, de még egyetlen olyat sem találtak, amely bizonyítottan bolygónk felé tartana.

aszteroida
Föld

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.