Ugrás a tartalomra
Facebook/Dubai 2020

Kert a gömbben - ismét készül valami Dubajban

2019-10-11
18:29
2019-10-11
21:23
Forrás
euronews.com
Újabb monumentális építkezés zajlik Dubajban, ott rendezik meg ugyanis a 2020-as világkiállítást.

A rangos esemény most először lesz a Közel-Keleten. A szervezők összesen 25 millió külföldi látogatót várnak.

A féléves rendezvénysorozaton 190 ország vesz részt, több mint 80 nemzet saját pavilonnal lesz jelen. A legnagyobb építési munkálatok már befejeződtek, a projekt a befejező fázisba lépett.

A központi helyszín egy óriási kupola lesz, aminek építésén több mint nyolcszázan dolgoztak. A gömb 130 méter átmérőjű és 67 méter magas. Növényekkel telepítik majd be, így egy belső kertre hasonlít majd. A 360 fokos térélmény belülről és kívülről szemlélődve is lenyűgözőnek ígérkezik.

Az előrejelzés szerint sikerül a projektet a tervezett költségvetés keretein belül megvalósítani. 6,2 milliárd euróra becsülték a költségeket. A szervezők azonban abban bíznak, megtérülnek a költségek, és hasznuk is lesz.

Dubaj
2020-as világkiállítás

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.