Ugrás a tartalomra
Facebook/Dubai 2020

Kert a gömbben - ismét készül valami Dubajban

2019-10-11
18:29
2019-10-11
21:23
Forrás
euronews.com
Újabb monumentális építkezés zajlik Dubajban, ott rendezik meg ugyanis a 2020-as világkiállítást.

A rangos esemény most először lesz a Közel-Keleten. A szervezők összesen 25 millió külföldi látogatót várnak.

A féléves rendezvénysorozaton 190 ország vesz részt, több mint 80 nemzet saját pavilonnal lesz jelen. A legnagyobb építési munkálatok már befejeződtek, a projekt a befejező fázisba lépett.

A központi helyszín egy óriási kupola lesz, aminek építésén több mint nyolcszázan dolgoztak. A gömb 130 méter átmérőjű és 67 méter magas. Növényekkel telepítik majd be, így egy belső kertre hasonlít majd. A 360 fokos térélmény belülről és kívülről szemlélődve is lenyűgözőnek ígérkezik.

Az előrejelzés szerint sikerül a projektet a tervezett költségvetés keretein belül megvalósítani. 6,2 milliárd euróra becsülték a költségeket. A szervezők azonban abban bíznak, megtérülnek a költségek, és hasznuk is lesz.

Dubaj

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.