Ugrás a tartalomra
pixabay/jungyeon

Több holland város betiltotta a lufikat

2019-03-14
07:33
2019-03-14
07:40
Forrás
MTI
A települések tizenhét százaléka teljes tilalmat rendelt el a léggömbökre, húsz százalékuk pedig eltanácsolja röptetésüktől az embereket.

Egyre több holland város tiltja be a lufikat azok környezetszennyező hatása miatt. A tilalom kiterjesztését több holland párt és a Noordzee is szorgalmazza, álláspontjuk szerint ugyanis a léggömbök maradványai környezeti károkat okoznak, és veszélyes műanyaghulladékkal terhelik az Északi-tenger állatvilágát. Egy ausztrál tanulmány szerint a léggömbök és azok darabjai jelentik a legveszélyesebb műanyaghulladékot a tengeri madarakra nézve, a lenyelésük ugyanis 32-szer nagyobb eséllyel okozza az állatok halálát, mint a kemény műanyaghulladékok elfogyasztása.

Hollandia
lufi
léggömb

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.
17:12, Frissítve: 17:43

Potápi: Meg kell védeni a nemzetet

Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.