Ugrás a tartalomra
pixabay/jungyeon

Több holland város betiltotta a lufikat

2019-03-14
07:33
2019-03-14
07:40
Forrás
MTI
A települések tizenhét százaléka teljes tilalmat rendelt el a léggömbökre, húsz százalékuk pedig eltanácsolja röptetésüktől az embereket.

Egyre több holland város tiltja be a lufikat azok környezetszennyező hatása miatt. A tilalom kiterjesztését több holland párt és a Noordzee is szorgalmazza, álláspontjuk szerint ugyanis a léggömbök maradványai környezeti károkat okoznak, és veszélyes műanyaghulladékkal terhelik az Északi-tenger állatvilágát. Egy ausztrál tanulmány szerint a léggömbök és azok darabjai jelentik a legveszélyesebb műanyaghulladékot a tengeri madarakra nézve, a lenyelésük ugyanis 32-szer nagyobb eséllyel okozza az állatok halálát, mint a kemény műanyaghulladékok elfogyasztása.

Hollandia
lufi
léggömb

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.