Ugrás a tartalomra

14 300 nyertes projekt, 248 millió euró támogatás - a Prosperitati Alapítvány tevékenysége

2023.06.06
21:01
2023.11.26
14:25
Forrás
Pannon RTV
Juhász Bálint ügyvezető a Közügyekben azt mondta, hogy az elmúlt több mint hét év alatt jelentősen hozzájárultak a vajdasági és a szerbiai gazdasági folyatok élénküléséhez.

Közel 14 300 nyertes projekt, 248 millió euró támogatás, aminek köszönhetően több mint 526 millió eurós gazdaságfejlesztés zajlott le Vajdaságban - ezek a Prosperitati Alapítvány 2016 óta tartó tevékenységének legfőbb mutatói.

Juhász Bálint ügyvezető véleménye szerint legalább 50 ezer ember életminőségét javította az alapítvány munkássága Vajdaságban, hiszen a pályázók, a pályázók családtagjai, a foglalkoztatottjai is haszonélvezői ezeknek a támogatásoknak. Az évek alatt egy erős vállalkozói réteget építettek ki a közösségben, ami a jövőben is jelentős gazdasági eredményt ígér. A Prosperitati Alapítvány feladata a még futó projektek lekövetése, az intézményrendszer pedig készen áll arra, ha a makrogazdasági és geopolitikai tényezők lehetővé teszik folytatni tudják a megkezdett munkát.

Prosperitati

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.