Ugrás a tartalomra

20 ezer dináros egyszeri támogatást kapnak a postások

2023.11.20
19:01
Forrás
Szerbiai RTV, N1
Erről döntött mai ülésén a szerb kormány. A pénzsegélyt november 25-ig kifizetik a postai alkalmazottaknak - írja a szerb közmédia.

Erről a támogatásról még múlt hét szerdán egyezett meg Ana Brnabić szerb miniszterelnök és a Szerbiai Posta szakszervezeteinek képviselői. Nem hivatalos információk szerint csak azok a postai dolgozók kapják meg a pénzt, akik beszüntették a sztrájkot. Akik viszont továbbra sem hajlandóak dolgozni, nem számíthatnak a 20 ezer dinárra. A postások egyébként három hete sztrájkolnak. A zimonyi postaelosztó központ épülete előtt ma ismét tiltakoztak, akik szerint a kormány nem fogadta el a követeléseiket. 30 százalékos fizetésemelést kérnek, a kormány azonban csak 21 százalékosat ajánlott. A tüntetők 22 óráig kaptak határidőt, hogy befejezzék a sztrájkot. A kormány ajánlatait egyébként három szakszervezet fogadta el és írta alá.

postás
postások
támogatás

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű