Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

2023-ra fejezhetik be a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítását

2018-06-13
13:02
2018-06-13
18:12
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint 2023-ban fejezik be a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítását, amely az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb beruházásának számít Szerbiában.

A felújított, modern vasútvonalon a szerelvények elérhetik akár a 200km/h sebességet is, ezzel jelentősen lecsökkentve az utazási időt a két főváros között.

Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Sikerült megállapodnunk a kereskedelmi kivitelezési szerződésbe a második szakaszra is, az Újvidék-Szabadka-országhatár szakaszra. A szerződés a kormány előtt van, és vagy a héten vagy pedig a jövő héten a kormány ezt elfogadja, és július elején Szófiában a Közép-Kelet-Európai országok és Kína vezetőinek a csúcsértekezlete mellett, mint kísérő esemény alá lesz írva ez a szerződés. A harmadik szakasz, mint ahogy ismeretes, azt az orosz hitelből pénzeljük, és az orosz kivitelező végzi ezeket a munkálatokat.”

Belgrád-Budapest
Kern Imre

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.