Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

2023-ra fejezhetik be a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítását

2018-06-13
13:02
2018-06-13
18:12
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint 2023-ban fejezik be a Belgrád-Budapest vasútvonal felújítását, amely az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb beruházásának számít Szerbiában.

A felújított, modern vasútvonalon a szerelvények elérhetik akár a 200km/h sebességet is, ezzel jelentősen lecsökkentve az utazási időt a két főváros között.

Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Sikerült megállapodnunk a kereskedelmi kivitelezési szerződésbe a második szakaszra is, az Újvidék-Szabadka-országhatár szakaszra. A szerződés a kormány előtt van, és vagy a héten vagy pedig a jövő héten a kormány ezt elfogadja, és július elején Szófiában a Közép-Kelet-Európai országok és Kína vezetőinek a csúcsértekezlete mellett, mint kísérő esemény alá lesz írva ez a szerződés. A harmadik szakasz, mint ahogy ismeretes, azt az orosz hitelből pénzeljük, és az orosz kivitelező végzi ezeket a munkálatokat.”

Belgrád-Budapest
Kern Imre

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.