Ugrás a tartalomra

A 2024-es vetőmagkínálatról tájékozódhattak a magyarkanizsai termelők

2024.01.16
13:32
2024.01.16
16:46
Forrás
Pannon RTV
A városháza kistermében megtartott előadáson az érintettek nem csak az általános kínálatról értesülhettek, hanem az új hibridek megjelenéséről is, amelyek aszálytűrő képességük miatt válhatnak közkedvelté.

A Tisza-mentén a termelők körében a kalászosok, a kukorica, a napraforgó és az utóbbi években a takarmánycirok kapott nagy szerepet.

Nemes Róbert, forgalmazó: „A mi vidékünk általában nem számít rekordtermésűnek. Vannak itt is rekordtermések, de hogy általános jelenség lenne, arról nincs szó. Itt a lényeg azon van, hogy tudjunk sikeresen és kifizetődően termelni, és ehhez kell igazítani nem csak a vetőmagválasztást, hanem az agrotechnikát, általában a befektetések szintjét.”

vetőmag
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.