Ugrás a tartalomra

2024. március végére elkészülhet a moravai közlekedési folyosó

2021.03.29
14:04
2021.03.29
17:50
Forrás
Szerbiai RTV
Az építkezés első két fázisa akár 2021 végére, de legkésőbb 2022 szeptemberére be is fejeződhet - mondta Aleksandar Vučić.

A szerb államfő megtekintette a munkálatokat Stalaćnál. A közlekedési folyosó a Belgrád és a Niš között húzúdó autóutat köti majd össze a Miloš Veliki autópályával. A Dél-Moravát keresztül ívelő híd mintegy 250 méter hosszú lesz.

Vučić kiemelte, ez egy jelentős útszakasz lesz, az első digitális autóút, mivel az útvonalán optikai kábeleket és digitális felszereléseket helyeznek el, amelyek megkönnyítik az ingyenes vezeték nélküli internet és a legmodernebb forgalomkezelő rendszer használatát.

Az épülő autóúton 130 km/órás sebességgel lehet majd közlekedni. A munkálatok összértéke 745 millió euró.

Aleksandar Vučić kiemelte, ez egy jelentős útszakasz lesz, az első digitális autóút, mivel az útvonalán optikai kábeleket és digitális felszereléseket helyeznek el, amelyek megkönnyítik az ingyenes vezeték nélküli internet és a legmodernebb forgalomkezelő rendszer használatát.

"Ez lesz minden bizonnyal az egyik legszélesebb, legmodernebb autóút, amely teljes egészében digitalizált lesz. Meglátják, ahogy Godfrey nagykövet is mondta, optikai kábelekkel lesz felszerelve, így nem csak az internethasználatra lesz lehetőség az egész út során, hanem a sofőrök megkapnak minden információt a közlekedésről, a forgalomról, a forgalmi dugókról, a fontosabb épületekről, arról, hogy hol található valamilyen gyár. Számunkra, akik szeretik a kávézókat, hogy hol van ismertebb kávézó, hogy hány kilométerre kell elfordulni balra vagy jobbra, északra, vagy délre, mivel az autóút kelet-nyugat irányba halad."

Szerbia gazdasága, a befektetéseknek köszönhetően, mint amilyen az autóút kiépítése is, még erősebb lesz - véli Anthony Godfrey, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete.
"Szerbia gazdasága erős volt a járvány kezdetén is és erős is marad utána is köszönve a bölcs befektetéseknek, az autópályákba való befektetéseknek, amelyek fellendítik a kereskedelmet és pozitívan változtatják Szerbiát, segítik, hogy Szerbia fontos eleme legyen a Balkánnak és Európának. A moravai korridor több mint 500 ezer embert köt majd össze."

Szerbia eddig, előlegek és más módon 210 millió eurót fektetett be a moravai közlekedési folyosó kiépítésére állami költségvetésből. A munkálatok összértéke 745 millió euró.

moravai korridor
közlekedési folyósó
Aleksandar Vučić

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.