Ugrás a tartalomra

22 nemzeti közösségi kiadvány részesült tartományi támogatásban

2024.02.29
15:52
2024.02.29
17:09
Forrás
Pannon RTV
Aláírták a nemzeti közösségi nyelveken megjelenő lapok társfinanszírozására vonatkozó szerződéseket Újvidéken. A támogatás összértéke 490 millió dinár, melyet idén is 9 kiadóház között osztottak szét.

Vajdaság egyetlen magyar nyelvű napilapja, a Magyar Szó 166.400.000 dináros tartományi támogatásban részesült. Ez a jelentős összeg rendkívül fontos és nélkülözhetetlen a lap további gördülékeny működéséhez – mondta Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója.

„Ebből az összegből megközelítőleg 142 millió dinárt költünk a Magyar Szó napilap megjelenítésére, a fennmaradt összeg pedig a Képes Ifjúságot, a Jó Pajtás hetilapunkat, valamint a Mézeskalács gyermeklapunk megjelenésének támogatására szolgál.”

 Hét Nap 48 millió dinár támogatást kapott a tartományi titkárságtól.

László Edit, igazgató, Hét Nap Lapkiadó Kft.: „Igyekszünk kihasználni mindig olyan pályázati lehetőségeket, amelyekbe beleférünk, tehát a cég kalibere, illetve formája kapcsán. Ezekből a forrásokból általában külön kiadványokat, könyveket és olyan extrákat próbálunk nyújtani az olvasóknak, amelyek a magyar nyelv és kultúra további értékteremtését és megőrzését jelentik.”

Idén is 22 kiadvány részesült tartományi támogatásban. Ezek 8 nemzeti közösség nyelvén jelennek meg.

Dragana Milošević, tartományi tömegtájékoztatási titkár: „Ami már hagyománynak számít, minden évben elmondom, hogy a következő év erőteljesebb lesz anyagi támogatás szempontjából és én hiszem, hogy ez így lesz a jövőben is. Haladunk, valóban egyedülálló példa vagyunk, ahogy mondtam, nem csak a régióban és Európában, hanem szélesebb körben is, ezzel mindannyian büszkélkedhetünk, mert ez térség valóban gyöngyszem a multietnikumok miatt és az identitásuk megőrzését illetően, amelyhez a nyelv és az írás is hozzátartozik.”

A tartományi titkár hozzátette, hogy Vajdaság mint multikulturális közeg olyan érték, amelyet meg kell őrizni, ápolni és fejleszteni mindennapi életünk és munkánk során, ideértve az információközlés területét is.

Újvidék
Tartományi Kormány
Magyar Szó
Hét Nap

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.