Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

23,6 dináros előleg a napraforgó kilogramjáért

2018-08-10
08:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az MK csoporthoz tartozó Victoria Logistic közzétette: előlegként 23,60 dinárt fizet a napraforgó kilogrammjáért. A többi felvásárló és az olajgyárak még nem közölték a felvásárlási feltételeket.

Az árelőleg ideiglenes, a cég a piaci ármozgás és a környező országokban érvényes árak alapján határozza majd meg a végső összeget. Tavaly az előleg 33–36 dinár volt áfával, a végső ár pedig 35 és fél dinár + áfa. A tervek szerint a Victoria az idén 200 000 tonna napraforgót vesz át. A második legnagyobb felvásárló, a boszniai, brčkói Bimal, amely a zombori Sunce étolajgyárban dolgozza fel a termést, 150 000 tonnát vesz meg. A magyarcsernyei Bánát 8–10 ezer tonnát, a csantavéri Gebi pedig mintegy 6000 tonnát vásárol fel. A szakemberek szerint jó termés várható, és kivitelre is jut a napraforgóból.

napraforgó

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.