Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

23,6 dináros előleg a napraforgó kilogramjáért

2018-08-10
08:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az MK csoporthoz tartozó Victoria Logistic közzétette: előlegként 23,60 dinárt fizet a napraforgó kilogrammjáért. A többi felvásárló és az olajgyárak még nem közölték a felvásárlási feltételeket.

Az árelőleg ideiglenes, a cég a piaci ármozgás és a környező országokban érvényes árak alapján határozza majd meg a végső összeget. Tavaly az előleg 33–36 dinár volt áfával, a végső ár pedig 35 és fél dinár + áfa. A tervek szerint a Victoria az idén 200 000 tonna napraforgót vesz át. A második legnagyobb felvásárló, a boszniai, brčkói Bimal, amely a zombori Sunce étolajgyárban dolgozza fel a termést, 150 000 tonnát vesz meg. A magyarcsernyei Bánát 8–10 ezer tonnát, a csantavéri Gebi pedig mintegy 6000 tonnát vásárol fel. A szakemberek szerint jó termés várható, és kivitelre is jut a napraforgóból.

napraforgó

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.