Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

23,6 dináros előleg a napraforgó kilogramjáért

2018-08-10
08:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az MK csoporthoz tartozó Victoria Logistic közzétette: előlegként 23,60 dinárt fizet a napraforgó kilogrammjáért. A többi felvásárló és az olajgyárak még nem közölték a felvásárlási feltételeket.

Az árelőleg ideiglenes, a cég a piaci ármozgás és a környező országokban érvényes árak alapján határozza majd meg a végső összeget. Tavaly az előleg 33–36 dinár volt áfával, a végső ár pedig 35 és fél dinár + áfa. A tervek szerint a Victoria az idén 200 000 tonna napraforgót vesz át. A második legnagyobb felvásárló, a boszniai, brčkói Bimal, amely a zombori Sunce étolajgyárban dolgozza fel a termést, 150 000 tonnát vesz meg. A magyarcsernyei Bánát 8–10 ezer tonnát, a csantavéri Gebi pedig mintegy 6000 tonnát vásárol fel. A szakemberek szerint jó termés várható, és kivitelre is jut a napraforgóból.

napraforgó

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.