Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Átadták az új függőleges rakpartot Újvidéken

2023.09.15
16:22
2023.09.15
17:28
Forrás
Pannon RTV
Az új, 185 méter hosszú vertikális rakpartot ma hivatalosan is átadták Újvidék kikötőjében, amelyet a DP World gazdasági társaság közel hétmillió euró befektetéssel hozott létre.

A vertikális kikötő projektje lehetővé teszi gazdasági kapacitás erősödését, és megkönnyíti a szállítmányozást minden célállomásra.

Milan Đurić, Újvidék polgármestere: „Azokban az időkben, amikor a szállítási láncok veszélyeztetve vannak, és a szállítási útvonalak rövidítve vannak vagy lezártak az ukrán konfliktus miatt, a DP WORLD Újvidék képes reagálni minden kihívásra. Biztonságos, gyors és megbízható az áruszállítás a konstancai kikötőig Romániában. Így Újvidék városunk a szállítási és logisztikai üzlet csúcsán helyezkedhet el.” 

A DP WORLD újvidéki kikötője rendelkezik az egyik legjobb földrajzi elhelyezkedéssel a Duna mentén. Mellette halad el az útvonal, amely összeköti Közép-Európát és a kontinens déli részét.

Goran Vesić, közlekedési miniszter, Szerbia: „Ez, ami itt történik, csak egy további mozaikdarabja annak a képnek, amely valójában Újvidéket talán Szerbia legfontosabb közlekedési és utasforgalmi csomópontjává teszi, sőt, talán még fontosabbá, mint Belgrádot. Ahogy tudják, jelenleg egy új autópályát építünk Újvidék felé, ez a Fruška gora-i korridor, és idén elkezdjük építeni a Belgrádot, Nagybecskereket és Újvidéket összekötő autópályát.”

A politikus hozzátette, hogy az újvidéki fejlesztések folytatódni fognak, hiszen a cél az újabb munkahelyek létrehozása és a magasabb életszínvonal elérése. 

kikötő
Újvidék
Milan Đurić
Goran Vesić

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.