Ugrás a tartalomra

Autóút épül Bánáton keresztül

2024.02.29
11:04
2024.02.29
21:19
Forrás
B92
Négy várost köt majd össze.

Jabučki ritnél kezdődtek el a munkálatok, nem messze a szerb fővárostól. Az útvonal érinteni fogja Pancsovát, Ópávát, Antalfalvát és Zsablyát. Több mint 30 munkagép van terepen, a kivitelező egy kínai cég. A Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autóút 105,4 kilométer hosszú, amelyből a Belgrád-Nagybecskerek szakasz 67,7, a Nagybecskerek-Újvidék rész pedig 37,7 kilométeres lesz. Egyebek mellett négy nagy hidat terveznek az autóúton, amelyből kettő a Temesen, egy a Begán és egy a Tiszán vezet majd át. Emellett négy kisebb híd is lesz az elképzelések szerint, valamint húsz felüljáró és hét aluljáró.

autóút
Bánát
Belgrád
Nagybecskerek
Újvidék

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.