Ugrás a tartalomra

Az áram 8, a gáz 11 százalékkal drágul januártól Szerbiában

2022.11.28
18:53
2022.11.28
21:22
Forrás
Szerbiai RTV
Kiszámolták, hogy egy háztartás mennyivel fog többet fizetni.

Az Energetikai Ügynökségre hivatkozva a közmédia jelenti, hogy az áram 8, a gáz 11 százalékkal drágul januártól Szerbiában. Az ügynökség szerint egy havonta 400 kilowattórát használó háztartás számára ez 300 dinár pluszköltséget jelent, míg azok, akik árammal fűtenek, nagyjából 1600 dináros emelkedéssel számolhatnak. Az illetékes miniszter korábban 10 százalékos áramdrágulást jelentett be, ahhoz képest a most közölt 8 százalék egy árnyalattal jobb árat jelent a felhasználóknak.

áram
gáz
drágulás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.