Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Az áram 8, a gáz 11 százalékkal drágul januártól Szerbiában

2022.11.28
18:53
2022.11.28
21:22
Forrás
Szerbiai RTV
Kiszámolták, hogy egy háztartás mennyivel fog többet fizetni.

Az Energetikai Ügynökségre hivatkozva a közmédia jelenti, hogy az áram 8, a gáz 11 százalékkal drágul januártól Szerbiában. Az ügynökség szerint egy havonta 400 kilowattórát használó háztartás számára ez 300 dinár pluszköltséget jelent, míg azok, akik árammal fűtenek, nagyjából 1600 dináros emelkedéssel számolhatnak. Az illetékes miniszter korábban 10 százalékos áramdrágulást jelentett be, ahhoz képest a most közölt 8 százalék egy árnyalattal jobb árat jelent a felhasználóknak.

áram
gáz
drágulás

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.