Ugrás a tartalomra
minpolj.gov.rs

Az itteni hús „Szerbiai termék"

2022.04.01
11:32
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában mától a húsok és a legalább 50 százalékban hazai eredetű húst tartalmazó áruk minden üzletben „Szerbiai termék" jelzést kapnak.

A fogyasztók számára az ár és a szavatossági idő mellett az egyik legfontosabb az áru eredetére vonatkozó információ. Ennek a jelölésnek a legegyszerűbb módját alkalmazzák, a csomagolás megváltoztatása nélkül, de jelezve, hogy az előírásoknak megfelelő termékről van szó - közölték a mezőgazdasági minisztérium illetékesei. Hozzáteszik, hogy a hús és húskészítmények előállítójának kötelessége nyilatkozatot átadni az eladónak, amelyben garantálja, hogy a hús megfelel az előírásoknak, és a „Szerbiai termék” grafikai jelzéssel ellátható. Az eladó ugyanakkor köteles jól látható helyen feltüntetni a címkéket azokban a hűtőpultokban vagy vitrinekben, ahol a szóban forgó hústermékeket árusítják.

hús
hústermék
szerbiai termék

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.