Ugrás a tartalomra

Beodrai és bocsári gazdákhoz látogatott a mezőgazdasági miniszter

2019.08.30
10:05
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
A Törökbecséhez tartozó települések termelői nagyobb védelmet remélnek az államtól a közeljövőben - ennek kapcsán egyeztettek a mezőgazdasági minisztérium képviselőivel Beodrán és Bocsáron.

A beodrai és a bocsári gazdák az őket érintő aktuális problémákról számoltak be a minisztérium képviselőinek. A 38 éves beodrai Duško Radivojša 18 éve foglalkozik állattenyésztéssel, 140 tehene és 170 birkája van. A házigazda eddig a prémiumokon és a szubvenciókon kívül semmiféle tartományi vagy köztársasági támogatással nem élt, és állami földet sem bérel. Mindössze nagyobb védelmet vár el az államtól: „A tejárat kellene szabályozni, hogy valamilyen biztonságot adjon nekünk a tej, és ne legyen korlátozás. Három évvel ezelőtt ezer liter tejem volt, de 300 litert nem vettek át tőlem, 300 litert ki kellett öntenünk.”

Branislav Nedimović szerb agrárminiszter szerint az elmúlt három évben az állami földek bérbeadása, a piacteremtés és a tej minőségének ellenőrzése terén komoly előrelépések történtek az ágazatban: „Sok munka áll előttünk, különösen a mezőgazdasági termelők, elsősorban az állattenyésztők költségeinek az ellenőrzése tekintetében. Korlátoznunk kell az állatorvosok által nyújtott különféle szolgáltatások árait.”

A szerb mezőgazdasági miniszter a törökbecsei községhez tartozó Beodrán és Bocsáron méhészeket és egy zöldségtermesztőt is meglátogatott.

Bocsár
Beodra
mezőgazdasági minisztérium
Törökbecse

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.