Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

2022.06.27
11:51
2022.06.27
11:56
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.

Jelenleg a búzát és az árpát aratják, ősszel a napraforgót, valamint a kukoricát is leszedik majd. A gazdák helyeslik a döntést, hiszen mint mondják, többségük rendszeresen fizeti a mezőgazdasági tevékenységekre vonatkozó illetékeket.

Pannon RTV/Juhász Géza

Míg tavaly Törökbecse község határában 253 hektár állami tulajdonban lévő földterületet vetettek be különféle kultúrnövényekkel, idén ez 160-180 hektárnyi területet jelenttájékoztatott Milan Stojšin, az önkormányzat mezőgazdasági tanácsosa. Az illegálisan termesztett árpa betakarítását június 7-én, míg a búza begyűjtésének akcióját június 20-án kezdték meg.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az erre vonatkozó bevétel tavaly mintegy öt és félmillió dinárt jelentett, melyből az önkormányzatnak 2 200 000 dinár maradt, hiszen a terméshozam összegének 40%-a az önkormányzati, 30%- a a tartományi, és szintén 30%-a a köztársasági költségvetést illeti meg. Az ily módon befolyt összeget idén a Gyöngyszigeten található dűlőutak rendezésére fordítják.

búza
árpa
aratás
illegális

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.