Ugrás a tartalomra

„Bulgária és Törökország megbízható tranzitútvonal marad a földgázellátásában”

2024.03.01
20:27
Forrás
MTI, Facebook
Fontos kétoldalú tárgyalások zajlottak a bolgár és a török elnökkel is - közölte Szijjártó Péter.

Bulgária és Törökország a következő időszakban is megbízható tranzitútvonalat fog jelenteni a magyar földgázellátás szempontjából, ami hosszú távon biztosítja Magyarország energiabiztonságát - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a törökországi Antalyában. A magyar tárcavezető arról tájékoztatott, hogy az Antalyai Diplomáciai Fórum első napján igen fontos kétoldalú tárgyalások zajlottak a bolgár és a török elnökkel is. Kiemelte, hogy a két országra nagy szükség van Magyarország földgázellátásának biztosítása terén, ami minden bizonnyal így is fog maradni, mert a szállítás jórészt már a déli irányból érkezik, Oroszországból, Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül.

Orbán Viktor is Törökországban tartózkodik. A magyar miniszterelnök Recep Tayyip Erdogannal is találkozott. Diplomáciai csúcs Antalyában. Elég volt a háborúból! Eljött a tárgyalások ideje. Magyarország a béke pártján! - írta Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Szijjártó Péter
Orbán Viktor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.