Ugrás a tartalomra
Tanjug/Nordeus

Csaknem 380 millió dollárért adták el a szerbiai Nordeus céget

2021.06.03
08:24
2021.06.03
08:35
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
378 millió dollárért kelt el a szerb Nordeus cég, amelyet egy amerikai vállalat vett meg - jelenti a szerb közmédia.

A mobiltelefonokra videójátékokat készítő céget még 2010-ben alapították. Az amerikai Take-Two Interactive Software vállalat 225 millió dollárt fizet készpénzben a cégnek, 90 millió dollárt pedig részvények formájában. A Nordeus alapító csapata kompenzációt kap a részvényekért, így folytathatják a vállalat vezetését. A Twitteren azt írták, nagyon örülnek annak, hogy az amerikai cég részévé váltak. „Megtudtuk, hogy közös értékeink, jövőképünk és kultúránk van az amerikai csapattal. Izgatottan várjuk, hogy mielőbb folytathassuk a munkánkat, mivel továbbra is az a célunk, hogy Szerbia felkerüljön a globális videójáték-térképre” – írták bejegyzésükben. A Nordeust továbbra is alapítói irányítják majd.

Nordeus
millió
dollár
Take-Two Interactive Software

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.