Ugrás a tartalomra
dinár euró
Pannon RTV

A dináron kívül a devizát is gyakran hamisítják

2020-01-26
12:12
2020-01-26
15:01
Forrás
Pannon RTV
Tavaly 4 ezer hamis bankjegyet foglaltak le Szerbia-szerte. A szakemberek azt javasolják, a könnyebb kiszűrés érdekében érdemes a papírpénzeket a fény felé fordítani, jobban átnézni.

Ezekkel a praktikákkal könnyebb rájönni arra, ha hamis pénzt kapunk. A Szerbiai Nemzeti Banknál azt mondják, minél nagyobb értékű bankjegyről van szó, annál több védelmi elemmel látják el. Teljes bizonyossággal azonban nem szűrhető ki a hamis pénz, mert a hamisítók egyre modernebb technológiákkal dolgoznak. A dináron kívül a devizát is gyakran hamisítják - hívják fel a figyelmet az illetékesek.

Miroslav Jeremić, osztályvezető, Szerbiai Nemzeti Bank: „Szerbiában leggyakrabban az 50 és a 100 eurós bankjegyet hamisítják, míg az Európai Gazdasági és Monetáris Unióban a leggyakoribb hamisítvány a 20 eurós. Ez mivel magyarázható? Azzal, hogy Nyugaton gyakran kártyával fizetnek, míg Szerbiában az emberek eurót használnak a nagyobb pénzügyi tranzakciókhoz.”

dinár
euró
bankjegy
hamis
hamisít

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.