Ugrás a tartalomra

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

2023.10.01
07:44
2023.10.01
11:01
Forrás
Pannon RTV
A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Mától érvényesek az új nyugdíjas kártyák. A szépkorúak a kártya felmutatásával kedvezményekhez jutnak. Akiknek a havi járandósága 40 ezer dinár alatt van, pontokat is gyűjthetnek vásárláskor. 500 dináronként egy pont szerezhető. A kártya igénylése nincs dátumhoz kötve. Bárki, aki a későbbiekben válik nyugdíjassá, igényelheti azt. Eddig 920 ezer nyugdíjas igényelte, és több mint 650 cég csatlakozott országszerte a kedvezményrendszerhez.

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen 5,5 százalékkal megemelkednek a nyugdíjak Szerbiában - ezt Siniša Mali szerb pénzügyminiszter jelentette be a napokban. A következő emelés - ami 14,8 százalék lesz - január elsején várható, plusz december 5-ig egyszeri 20 ezer dináros támogatást kapnak.

nyugdíjas
nyugdíj
nyugdíjas kártya

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.