Ugrás a tartalomra
pixabay/rawpixel

Egyelőre nem szűnik meg a roaming a nyugat-balkáni országokban

2018-05-17
13:52
2018-05-17
14:04
Forrás
Blic
A roamingdíjak várhatóan folyamatosan csökkennek majd.

Egyelőre nem szűnik meg a roaming a nyugat-balkáni országokban, így Szerbiában sem. Sajtóinformációk szerint Szófiában az EU-s és régiós vezetők ma aláírnak egy nyilatkozatot, ami azonban nem az EU és a Nyugat-Balkán közötti roamingdíjak eltörlését jelenti, de előirányozza azok folyamatos csökkentését. A régió négy országa, Szerbia, Montenegró, Bosznia és Macedónia között már most lényegesen olcsóbbak a nemzetközi hívások. Ehhez a négyeshez csatlakozhat még Albánia és Koszovó is, amennyiben a mai szófiai találkozón megkapják a szükséges támogatást. Az Európai Unió tagországai között tavaly júliusban szüntették meg a roamingdíjakat, vagyis az ott élők többletköltségek nélkül telefonálhatnak egymással. Ez azonban egy tízéves folyamat eredménye volt.

roaming
telefon
mobil

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.