Ugrás a tartalomra
pixabay/rawpixel

Egyelőre nem szűnik meg a roaming a nyugat-balkáni országokban

2018-05-17
13:52
2018-05-17
14:04
Forrás
Blic
A roamingdíjak várhatóan folyamatosan csökkennek majd.

Egyelőre nem szűnik meg a roaming a nyugat-balkáni országokban, így Szerbiában sem. Sajtóinformációk szerint Szófiában az EU-s és régiós vezetők ma aláírnak egy nyilatkozatot, ami azonban nem az EU és a Nyugat-Balkán közötti roamingdíjak eltörlését jelenti, de előirányozza azok folyamatos csökkentését. A régió négy országa, Szerbia, Montenegró, Bosznia és Macedónia között már most lényegesen olcsóbbak a nemzetközi hívások. Ehhez a négyeshez csatlakozhat még Albánia és Koszovó is, amennyiben a mai szófiai találkozón megkapják a szükséges támogatást. Az Európai Unió tagországai között tavaly júliusban szüntették meg a roamingdíjakat, vagyis az ott élők többletköltségek nélkül telefonálhatnak egymással. Ez azonban egy tízéves folyamat eredménye volt.

roaming
telefon
mobil

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.