Ugrás a tartalomra
pixabay/rawpixel

Egyelőre nem szűnik meg a roaming a nyugat-balkáni országokban

2018-05-17
13:52
2018-05-17
14:04
Forrás
Blic
A roamingdíjak várhatóan folyamatosan csökkennek majd.

Egyelőre nem szűnik meg a roaming a nyugat-balkáni országokban, így Szerbiában sem. Sajtóinformációk szerint Szófiában az EU-s és régiós vezetők ma aláírnak egy nyilatkozatot, ami azonban nem az EU és a Nyugat-Balkán közötti roamingdíjak eltörlését jelenti, de előirányozza azok folyamatos csökkentését. A régió négy országa, Szerbia, Montenegró, Bosznia és Macedónia között már most lényegesen olcsóbbak a nemzetközi hívások. Ehhez a négyeshez csatlakozhat még Albánia és Koszovó is, amennyiben a mai szófiai találkozón megkapják a szükséges támogatást. Az Európai Unió tagországai között tavaly júliusban szüntették meg a roamingdíjakat, vagyis az ott élők többletköltségek nélkül telefonálhatnak egymással. Ez azonban egy tízéves folyamat eredménye volt.

roaming
telefon
mobil

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.