Ugrás a tartalomra

Elégedetlenek a gazdák a búza felvásárlási árával

2023.04.27
16:12
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi 20 dináros kilogrammonkénti ár több mint dupláját, 42 dinárt követelnek. A 20 dináros felvásárlási ár nem fedezi a költségeiket - emelték ki.

Nagy Miklós a Közügyek című műsorunkban hangsúlyozta, az aratás óta mindegy 30 százalékkal csökkent a búza felvásárlási ára. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke szerint az igazi probléma az, hogy nincs is, aki átvegye a gabonát.

Egy kilogramm árpát jelenleg 17 dinárért tudnak értékesíteni az országban.

búza
árpa
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége
felvásáárlási ár

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.