Ugrás a tartalomra
Pixabay/nastya_gepp

Első fizetés 10 ezer fiatalnak állami segítséggel

2021.08.12
10:18
Forrás
Szerbiai RTV
A pályázati felhívást augusztus végéig teszik közzé.

Idén 10 ezer középiskolai és egyetemi végzettségű fiatalnak nyílik lehetősége 10 hónapos fizetett gyakorlati munkára valamely cégnél, amihez az állam bértámogatást biztosít. Középiskolai oklevéllel 22 ezer dinár, egyetemi diplomával pedig 26 ezer dinár lesz a havi támogatás. A nyilvános felhívást várhatóan a hónap végéig közzé teszik.

Az ún. „első fizetés” program tavaly indult, és több mint 8 ezer fiatal vett részt benne, akik mintegy 5 ezer munkáltatónál dolgoztak. A fiatalok 85 százaléka magáncégekben, a többiek pedig a közszférában dolgoztak. A gyakorlat utolsó hónapjában nagy részük már munkaajánlatot kapott. Idén több pénzt biztosított az állam erre a célra, így most 10 ezer fiatal élhet a lehetőséggel – mondta Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter.

Első fizetésem
Első fizetésem program
pályázat
pályakezdő
gyakornok

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű