Ugrás a tartalomra
Pixabay/nastya_gepp

Első fizetés 10 ezer fiatalnak állami segítséggel

2021.08.12
10:18
Forrás
Szerbiai RTV
A pályázati felhívást augusztus végéig teszik közzé.

Idén 10 ezer középiskolai és egyetemi végzettségű fiatalnak nyílik lehetősége 10 hónapos fizetett gyakorlati munkára valamely cégnél, amihez az állam bértámogatást biztosít. Középiskolai oklevéllel 22 ezer dinár, egyetemi diplomával pedig 26 ezer dinár lesz a havi támogatás. A nyilvános felhívást várhatóan a hónap végéig közzé teszik.

Az ún. „első fizetés” program tavaly indult, és több mint 8 ezer fiatal vett részt benne, akik mintegy 5 ezer munkáltatónál dolgoztak. A fiatalok 85 százaléka magáncégekben, a többiek pedig a közszférában dolgoztak. A gyakorlat utolsó hónapjában nagy részük már munkaajánlatot kapott. Idén több pénzt biztosított az állam erre a célra, így most 10 ezer fiatal élhet a lehetőséggel – mondta Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter.

Első fizetésem
Első fizetésem program
pályázat
pályakezdő
gyakornok

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.