Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Falugazdászok Székelykevén

2022.07.05
18:02
2022.07.05
19:41
Forrás
Pannon RTV
Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Lehetőség nyílt a tapasztalatcserére, egymás problémáinak megismerésére. A székelykeveiek örültek, hogy ők voltak a tanácskozás házigazdái.

Csóti Imre, a székelykevei falugazdász iroda vezetője: „Nagy örömömre szolgál, megtisztelés számomra, de a falunak is, mert itt én itt valójában Székelykevét képviselem.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A résztvevők megvitatták a Magyarok kenyere programban való részvételt is.

Thurzó Szabolcs, falugazdász, Kúla: „A magyarok kenyere programról is fogunk beszélni. Búzagyűjtési akciót tervezünk Vajdaság-szerte, ahogyan az előző években is. Átlagban évente 20 tonna körüli búza gyűlik össze, amit a magyarok kenyere programban Magyarországra juttatunk el, ahol Kárpát-medencei szintű búzaösszeöntési akcióban egybegyűjtik, ebből lisztet készítenek és megsütik a magyarok kenyerét.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke elmondta, az ilyen találkozókon számos témát érintenek a résztvevők. Igyekeznek a felmerülő problémákat megoldani.

Nagy Miklós, elnök, Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége: „Vannak sablonos gondok, sablonos feladatok, amit meg kell oldani. Ilyen a termelőkkel való kommunikáció, a gazdaság bejegyzése, változása, támogatás igénylése, ezeket mind a falugazdászok a segítségével rendezik a termelők. De segítenek a pályázatok összeállításában, és információt adnak a termelőknek.”

 

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az egynapos tanácskozás végén a résztvevők megismerhették Székelykevét és annak történetét.

Falugazdász
falugazdász
falugazdász hálózat
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.