Ugrás a tartalomra

Falugazdászok Székelykevén

2022.07.05
18:02
2022.07.05
19:41
Forrás
Pannon RTV
Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Lehetőség nyílt a tapasztalatcserére, egymás problémáinak megismerésére. A székelykeveiek örültek, hogy ők voltak a tanácskozás házigazdái.

Csóti Imre, a székelykevei falugazdász iroda vezetője: „Nagy örömömre szolgál, megtisztelés számomra, de a falunak is, mert itt én itt valójában Székelykevét képviselem.”

A résztvevők megvitatták a Magyarok kenyere programban való részvételt is.

Thurzó Szabolcs, falugazdász, Kúla: „A magyarok kenyere programról is fogunk beszélni. Búzagyűjtési akciót tervezünk Vajdaság-szerte, ahogyan az előző években is. Átlagban évente 20 tonna körüli búza gyűlik össze, amit a magyarok kenyere programban Magyarországra juttatunk el, ahol Kárpát-medencei szintű búzaösszeöntési akcióban egybegyűjtik, ebből lisztet készítenek és megsütik a magyarok kenyerét.”

Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke elmondta, az ilyen találkozókon számos témát érintenek a résztvevők. Igyekeznek a felmerülő problémákat megoldani.

Nagy Miklós, elnök, Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége: „Vannak sablonos gondok, sablonos feladatok, amit meg kell oldani. Ilyen a termelőkkel való kommunikáció, a gazdaság bejegyzése, változása, támogatás igénylése, ezeket mind a falugazdászok a segítségével rendezik a termelők. De segítenek a pályázatok összeállításában, és információt adnak a termelőknek.”

 

Az egynapos tanácskozás végén a résztvevők megismerhették Székelykevét és annak történetét.

Falugazdász
falugazdász
falugazdász hálózat
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.