Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Falugazdászok Székelykevén

2022.07.05
18:02
2022.07.05
19:41
Forrás
Pannon RTV
Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Lehetőség nyílt a tapasztalatcserére, egymás problémáinak megismerésére. A székelykeveiek örültek, hogy ők voltak a tanácskozás házigazdái.

Csóti Imre, a székelykevei falugazdász iroda vezetője: „Nagy örömömre szolgál, megtisztelés számomra, de a falunak is, mert itt én itt valójában Székelykevét képviselem.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A résztvevők megvitatták a Magyarok kenyere programban való részvételt is.

Thurzó Szabolcs, falugazdász, Kúla: „A magyarok kenyere programról is fogunk beszélni. Búzagyűjtési akciót tervezünk Vajdaság-szerte, ahogyan az előző években is. Átlagban évente 20 tonna körüli búza gyűlik össze, amit a magyarok kenyere programban Magyarországra juttatunk el, ahol Kárpát-medencei szintű búzaösszeöntési akcióban egybegyűjtik, ebből lisztet készítenek és megsütik a magyarok kenyerét.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke elmondta, az ilyen találkozókon számos témát érintenek a résztvevők. Igyekeznek a felmerülő problémákat megoldani.

Nagy Miklós, elnök, Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége: „Vannak sablonos gondok, sablonos feladatok, amit meg kell oldani. Ilyen a termelőkkel való kommunikáció, a gazdaság bejegyzése, változása, támogatás igénylése, ezeket mind a falugazdászok a segítségével rendezik a termelők. De segítenek a pályázatok összeállításában, és információt adnak a termelőknek.”

 

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az egynapos tanácskozás végén a résztvevők megismerhették Székelykevét és annak történetét.

Falugazdász
falugazdász
falugazdász hálózat
Nagy Miklós
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.