Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jobb ár kategóriás termékből van elég, a viszonteladókat szigorúan megbüntetik

2023.09.16
14:45
2023.09.16
21:47
Forrás
Szerbiai RTV
Jobb ár kategóriás termékből van elég, a viszonteladókat pedig szigorúan megbüntetjük - emelte ki Tomislav Momirović.

A bel- és külkereskedelmi miniszter a Szerbiai RTV műsorában elmondta: a Jobb ár, vagyis a Bolja cena elnevezésű akcióba tartozó termékekből van elég és azok elérhetőek lesznek az ország minden kiskereskedelmi üzletében. A megjelölt termékhez jelenleg az ország több mint 2500 kiskereskedelmi objektumában lehet hozzájutni. Az akció első napjaiban bizonyos termékekből hiány lépett fel, de a tárcavezető szerint áruból van bőven, a polcokat pedig folyamatosan újratöltik. Momirović megerősítette, hogy jövő héten a terméklistát újabb tíz-tizenöt árucikkel bővítik. Úgy fogalmazott, hogy ez a kereskedők és az állam mindent átölelő közös erőfeszítése, és törekednek arra, hogy a listára minél több zöldségféle is felkerüljön. Kiemelte azt is, hogy nem fogják megengedni, hogy egyesek visszaéljenek a helyzettel.

„Több helyen is észrevettük, hogy bizonyos emberek a másodlagos piacon vásároltak és adtak el. Ezt szigorúan büntetni fogjuk. Felhívom az emberek és a kereskedők figyelmét, hogy ezt ne csinálják, mert az akció célja, hogy támogassuk polgárainkat, hogy az emberek többet tudjanak vásárolni a nehezen megkeresett pénzükből, hogy a nyugdíjasok több árut tudjanak vásárolni a nyugdíjukból.”

Jobb ár
viszonteladó
Tomislav Momirović

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.