Ugrás a tartalomra

Jogszerűen, ám szégyenteljesen „trükköznek" egyes termékek gyártói

2023.08.26
11:14
Forrás
Pannon RTV
A csomagolás mérete változatlan, de a benne lévő termék súlya sokkal kevesebb a megszokottnál.

Az ár pedig jobb esetben változatlan, vagy olyan esettel is találkozni, hogy folyamatosan emelnek rajta. Észrevehető ez a csokoládék esetében. Az egykor 100 grammos kiszerelés méretre nem változott, de már csak 85 vagy 90 grammos az a bizonyos tábla. A tejtermékek esetében is észre lehet venni hasonlót. Vannak joghurtok amelyekből 1-2 két kortynyit kispórolnak a gyártók, ám ugyanannyit kérnek érte vagy még többet, mint előtte.

Egyes chipsek esetében is hasonló a gyakorlat. Abban a tasakban, amelyben régebben 90 gramm volt egy adott termékből, most 40 van. A kiszerelés mérete mégsem változott, de az ára igen, emelkedett. A termékek csomagolására kötelező feltüntetni a súlyt. Ha pedig a címkén feltüntetett érték és a termék súlya egyezik, akkor az illetékesek szerint nem róható ki büntetés. A legtöbb gyártó ezzel a módszerrel próbál spórolni. A fogyasztóvédők szerint a vásárlók mégis ilyenkor jogosan érzik azt, hogy becsapták őket.

csomagolás
vásárlás
infláció

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.