Ugrás a tartalomra

A kormány tárgyalni hívja a tüntető gazdákat

2023.11.19
18:01
Forrás
Szerbiai RTV
Ma is folytatódtak országszerte a gazdatüntetések - egyúttal a minisztérium holnapra tárgyalni hívta az elégedetlen gazdák képviselőit.

Hetedik napja vonulnak utcára a termelők Szerbiában, Szabadkán, Békovánál és Újvidéken is voltak ma útzárak, továbbá figyelemfelkeltő traktoros felvonulások. Holnapra ugyanakkor egyeztetést javasolt az illetékes tárca, arra kérte a mezőgazdasági szervezetek képviselőit, hogy közösen, együtt próbáljanak megoldást találni a jelenlegi helyzetre. Az a cél, hogy egy olyan közös javaslatot fogadjon el a kormány hétfőn, amely mindenkinek megfelel - teszik hozzá.

A minisztérium szerint a jövedéki adó nélküli gázolaj vásárlásra vonatkozó követelésük helyénvaló, a törvény szerint ugyanis január elsejétől jövedéki adó visszaigénylésre lesz lehetőségük a gazdáknak. A tüntető gazdaszervezetek a tárgyalás lehetőségét ugyanakkor feltételhez kötötték: csak a jövedéki adó nélküli üzemanyag-vásárlás biztosítása esetén hajlandók leülni a kormány képviselőivel, akiket holnap 18 órakor látnának vendégül Kiszácson, a helyi mezőgazdasági klubban.

tüntetés
gazdák
termelők

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű