Ugrás a tartalomra

Már igényelhető az állami támogatás elektromos jármű vásárlásához Szerbiában

2024.02.12
15:33
2024.02.12
16:32
Forrás
Pannon RTV
A támogatás 250-től 5000 euróig terjed, a pályázat beadási határideje október 31-e.

Mától igényelhető az állami támogatás elektromos jármű vásárlásához Szerbiában.Jogi személyek, vállalkozók és természetes személyek egyaránt jogosultak a kedvezményes járművásárlásra. Az elektromos járművek vásárlására vonatkozó állami támogatásra a költségvetésből 1,45 millió eurót, azaz mintegy 170 millió dinárt különítettek el. A kapott támogatás összege a megvásárolni kívánt jármű típusától függ. A pályázat részletes leírása megtalálható a minisztérium honlapján, a ekologija.gov.rs címen.

Jaksa Róbert, környezetvédelmi államtitkár, Szerbia: „Nagyon fontos, hogy ez az új rendelkezés, illetve a pályázat a mai naptól érvényes és csak elektromos autók vásárlására vonatkozik. Természetesen autókra vonatkozik, illetve több kategóriás N1 és M1 besorolású járművekre, amelyek 9 személytől több utast nem szállíthatnak és maximálisan 3500 súlynál nem lehetnek többek. Illetve van még két kategória, triciklik és mopedek, négykerekűek és nehéz triciklik.”

elektromos jármű
Jaksa Róbert
támogatás

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.