Ugrás a tartalomra

Még az idén bevezetik a független tejminőség-ellenőrzést

2017.05.12
14:40
Valószínűleg az idei év második felében elkezd üzemelni a nyers tej minőségének megállapításával foglalkozó Nemzeti Laboratórium, így egész Szerbia területén lehetővé válik a feldolgozásra kerülő nyers tej minőségének független ellenőrzése – jelentette ki Nenad Dolovac, a mezőgazdasági miniszter tanácsosa
Valószínűleg az idei év második felében elkezd üzemelni a nyers tej minőségének megállapításával foglalkozó Nemzeti Laboratórium, így egész Szerbia területén lehetővé válik a feldolgozásra kerülő nyers tej minőségének független ellenőrzése – jelentette ki Nenad Dolovac, a mezőgazdasági miniszter tanácsosa. Mivel az élelmiszertermelés rendkívül összetett területéről van szó, több nemzeti jelentőségű intézményt is bevontak a laboratórium munkájába, és ezeknek az intézményeknek a képviselőiből alakult meg a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Tanács. Ennek feladata, hogy az élelmiszerbiztonság kockázataival kapcsolatos szakmai és tudományos megalapozottságú tanácsokkal lássa el a minisztériumokat, az élelmiszer-termelőket és a fogyasztókat. Az élelmiszerbiztonság kockázatát felmérő 15 tagú tanácsnak kell kimondania a végső szót a GMO-termékek szerbiai forgalomba helyezéséről is. (Agrosmart)
tej
fúggetlen
minőségellenőrzés
Nemzeti Laboratórium
élelmiszerbiztonság

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.