Ugrás a tartalomra

Még mindig nem játszották le a lítium meccset

2024.02.21
11:59
Forrás
Szerbiai RTV
A lítium a Jadar völgyben Isten ajándéka - emelte ki Dubravka Đedović Handanović energetikai miniszter.

Úgy fogalmazott, milliárdokon fekszünk, és szerinte jól meg kell vizsgálni a veszélyeket és minden jó oldalát, amit ez a projekt jelent, aztán pedig felelősségteljes döntéseket kell hozni, de ez már a következő kormány feladata lesz.

A tárcavezető elmondta, hogy Szerbia gazdag ásványi anyagokban és más értékekben, lítiumban, kobaltban, nikkelben, ezüstben, szénben, amelyek szintén stratégiai jelentőségű nyersanyagok.

Kiemelte, hogy ezek kitermelése elsősorban gazdasági előnyökkel jár, nő a GDP, a fizetések, a nyugdíjak és a költségvetés is.

Hozzátette, szemmel kell tartani az előnyöket és azt, hogyan kezeljük a rizikófaktorokat, amelyeket ezek a projektek hordoznak magukkal.

Állítása szerint az állam felelősségteljes döntéseket hoz, olyan szakmai dokumentációra támaszkodva, amelyeket a legjobb szakemberek állítottak össze.

Kiemelte azt is, hogy a beruházóknak bizonyítaniuk kell, hogy a legmodernebb technológiákkal dolgoznak.

lítium
Jadar völgy
Jadar
Dubravka Đedović Handanović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.