Ugrás a tartalomra

Megvizsgálták a virsliket

2018.12.27
15:12
2018.12.27
15:19
Forrás
MTI
Virslivizsgálatot tartottak Magyarországon a közelgő szilveszterre való tekintettel. Húszféle virslit vizsgáltak meg a szakemberek, háromnál találtak problémát.

Az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség- és a sótartalmat vizsgálta. Az egyik termék zsírtartalma az előírt határértéket, egy másiké pedig a csomagolásán feltüntetett értéket haladta meg. A harmadiknál a termék fehérjetartalma nem érte el a Magyar Élelmiszerkönyvben előírt szintet. A problémás termékek gyártóit megbírságolták. Magyarországon egyébként hagyományosan virslit fogyasztanak szilveszterkor, a szokás eredete nem tisztázott, vélhetően a virslihez hasonlóan német tájról ered.

virsli

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.