Ugrás a tartalomra

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja - kilója csak 50 dinár

2023.09.03
09:36
2023.09.03
16:23
Forrás
Pannon RTV
A többi gyümölcsöt viszont már drágábban lehet megvenni. A szőlő kilója 150, míg a málnáé 700 dinár.

A különböző paprikafajták és az uborka a legkelendőbbek ilyenkor, nyár végén a szabadkai nagybani piacon. Sokan elkezdték már a télirevaló bekészítését, megvásárlását. Legtöbben paprikát, uborkát, krumplit és hagymát vesznek. Almából is nagy a kínálat, szőlőből azonban kevés.

A királyhalmi Andrašić Josip asztalain természetes, bio termékeket lehet vásárolni. A paradicsomot 140 dinárért árulja, a tök fajtától függően 40-től 60 dináros áron kapható, míg a sütnivaló tök kilója 100 dinár.

„Viszik, mert ismernek az emberek, vannak kuncsaftjaim, akik allergiásak a permetszerekre, ők jönnek állandóan, a többiek meg már megismertek, úgyhogy elég jól megy. Már tizennégy-öt éve csináljuk, megvagyunk ezen a piacon, és Topolyára, Kanizsára is szoktunk menni.”

Ami nem hiányozhat a szabadkai Driksler család asztaláról, az az őszibarack befőtt és a sült paprika. Az őszibarack kilójáért 130 dinárt fizetett.

Gabriel Driksler, vásárló, Szabadka: „A napokban voltam Zentán, ott 200 dinárt kértek az őszibarackért a termelők, itt a viszonteladóknál kedvezőbb áron kapható.”

A slágerterméknek számító sütnivaló paprika kilójáért 100-tól 150 dinárt kérnek, míg a csemegeuborkának 250 dinár kilója.

Ladócki Margit, termelő, Királyhalom: „A paradicsompaprika, a hegyes- és a baburapaprika, ezek, és a pici uborka, ami nagyon drága, de megveszik az emberek, és a kitermelése is kegyetlen drága.”

A krumplit is a kedvezményesebb áron vásárolják meg.

Óvári Mihály, vásárló, Hajdújárás: „Vettem 50 kiló krumplit, mert itt 60 dinár a nagybanin, nálunk pedig 70 dinár, hát 500 dinár, az is pénz, és lassan készítjük be a dolgokat télire. Most ennyit vettünk, de legközelebb majd egy 20-30 kilót még veszünk, és ennyi.”

Ha futja az időnkből, érdemes körbenézni, utánajárni több piacon és termelőknél az áraknak, hogy a legkedvezőbben szerezhessük be a télirevalót.

alma
nagybani piac
Szabadka

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.