Ugrás a tartalomra
honlap
geosrbija.rs

Minden szerbiai ingatlan adatai megtalálhatók elektronikusan

2017-12-04
23:58
2017-12-05
00:05
Forrás
VajdaságMA, Tanjug

A szerbiai polgárok a geosrbija.rs honlapon hozzájuthatnak minden adathoz az ingatlanokkal kapcsolatban, közölték a Térinformatikai Adatok Nemzeti Infrastruktúrájáról (NIGP) szóló konferencián.

Borko Drašković, a Köztársasági Geodéziai Intézet igazgatója elmondta, az NIGP digitális platformjának integrálnia, harmonizálnia és szabványosítania kell a térinformatikai adatokat, s azokat továbbítania a piacnak és a többi állami szervnek. Szerinte a platform felgyorsíthatja Szerbia gazdasági fejlődését és akár két százalék GDP növekedést generálhat.

„A jól megszervezett térinformatikai adatok egyes gazdasági ágazatokban 5-15 százalékkal növelhetik a termelékenységet. A becslések szerint hatással lehet a GDP és a fogyasztás növekedésére is” – magyarázta Drašković.

honlap

Darko Vučetić mérnök azt mondta, a nemzeti platform tesztelése október 1-jén kezdődött, az applikáció pedig stabilnak mutatkozott, s a felhasználók kiváló visszajelzéseket adtak, ezért hétfőn hivatalosan is üzembe helyezték.

A geosrbija.rs honlapon a polgárok minden területi adatot megtalálhatnak Szerbiában, s egyetlen kattintással tájékozódhatnak saját ingatlanjukról, parcellájukról.

szerbiai
ingatlan
elektornikus
geosrbija

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.