Ugrás a tartalomra
honlap
geosrbija.rs

Minden szerbiai ingatlan adatai megtalálhatók elektronikusan

2017-12-04
23:58
2017-12-05
00:05
Forrás
VajdaságMA, Tanjug

A szerbiai polgárok a geosrbija.rs honlapon hozzájuthatnak minden adathoz az ingatlanokkal kapcsolatban, közölték a Térinformatikai Adatok Nemzeti Infrastruktúrájáról (NIGP) szóló konferencián.

Borko Drašković, a Köztársasági Geodéziai Intézet igazgatója elmondta, az NIGP digitális platformjának integrálnia, harmonizálnia és szabványosítania kell a térinformatikai adatokat, s azokat továbbítania a piacnak és a többi állami szervnek. Szerinte a platform felgyorsíthatja Szerbia gazdasági fejlődését és akár két százalék GDP növekedést generálhat.

„A jól megszervezett térinformatikai adatok egyes gazdasági ágazatokban 5-15 százalékkal növelhetik a termelékenységet. A becslések szerint hatással lehet a GDP és a fogyasztás növekedésére is” – magyarázta Drašković.

honlap

Darko Vučetić mérnök azt mondta, a nemzeti platform tesztelése október 1-jén kezdődött, az applikáció pedig stabilnak mutatkozott, s a felhasználók kiváló visszajelzéseket adtak, ezért hétfőn hivatalosan is üzembe helyezték.

A geosrbija.rs honlapon a polgárok minden területi adatot megtalálhatnak Szerbiában, s egyetlen kattintással tájékozódhatnak saját ingatlanjukról, parcellájukról.

szerbiai
ingatlan
elektornikus
geosrbija

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.