Ugrás a tartalomra
honlap
geosrbija.rs

Minden szerbiai ingatlan adatai megtalálhatók elektronikusan

2017-12-04
23:58
2017-12-05
00:05
Forrás
VajdaságMA, Tanjug

A szerbiai polgárok a geosrbija.rs honlapon hozzájuthatnak minden adathoz az ingatlanokkal kapcsolatban, közölték a Térinformatikai Adatok Nemzeti Infrastruktúrájáról (NIGP) szóló konferencián.

Borko Drašković, a Köztársasági Geodéziai Intézet igazgatója elmondta, az NIGP digitális platformjának integrálnia, harmonizálnia és szabványosítania kell a térinformatikai adatokat, s azokat továbbítania a piacnak és a többi állami szervnek. Szerinte a platform felgyorsíthatja Szerbia gazdasági fejlődését és akár két százalék GDP növekedést generálhat.

„A jól megszervezett térinformatikai adatok egyes gazdasági ágazatokban 5-15 százalékkal növelhetik a termelékenységet. A becslések szerint hatással lehet a GDP és a fogyasztás növekedésére is” – magyarázta Drašković.

honlap

Darko Vučetić mérnök azt mondta, a nemzeti platform tesztelése október 1-jén kezdődött, az applikáció pedig stabilnak mutatkozott, s a felhasználók kiváló visszajelzéseket adtak, ezért hétfőn hivatalosan is üzembe helyezték.

A geosrbija.rs honlapon a polgárok minden területi adatot megtalálhatnak Szerbiában, s egyetlen kattintással tájékozódhatnak saját ingatlanjukról, parcellájukról.

szerbiai
ingatlan
elektornikus
geosrbija

Most

07:25

Búvárfilmek Palicson

A belgrádi búvárfilmek fesztiváljának alkotásait mutatták be a közönségnek tegnap este a palicsi Abbázia Moziban.

Népszerű