Ugrás a tartalomra

Nagyobb fizetések és nyugdíjak 2024-től

2023.10.05
10:21
2023.10.05
10:28
Forrás
Szerbiai RTV
Jövő év január elsejétől tíz százalékkal emelkednek a fizetések a közszférában, a nyugdíjak pedig 14,8 százalékkal - mondta Siniša Mali.

Nagyobb fizetések és nyugdíjak, valamint további fejlesztések, ezeket emelte ki Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a szerb közmédia műsorában a jövő évi költségvetés tervezete kapcsán. A történelem során először a GDP meghaladja a 70 milliárd eurót, miközben a GDP-hez viszonyított államadósság 51,7 százalék lesz – mondta Mali.

Mint fogalmazott, fejlesztési költségvetésről van szó, ami emeli az állampolgárok életszínvonalát. A 2024-es költségvetési törvény javaslatát a mai ülésen terjesztik a szerb kormány elé. A tervek szerint a legfontosabb költségvetési rendeletet a hónap végéig fogadja el a közgyűlés.

Siniša Mali
fizetésemelés
nyugdíjemelés
GDP

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.