Ugrás a tartalomra

A nők sikerei, identitástudatuk és vállalkozói szellemük

2023.08.18
19:40
2023.08.19
12:42
Forrás
Pannon RTV
Dusanovóban tartották a Minden, ami nő című rendezvényt.

A nők sikerei, identitástudatuk és vállalkozói szellemük - egyebek mellett ezekről a témákról hallhattak történeteket azok, akik részt vettek a Minden, ami nő című rendezvényen Dusanovóban. Az eseményt először szervezték meg azzal a céllal, hogy a nők inspirálják és támogassák egymást.

Az eseményen tapasztalt női vállalkozók osztották meg hivatásukhoz, életútjukhoz és női identitásukhoz kapcsolódó gondolataikat és tanulságaikat a jelenlévőkkel. Az egyik előadó Dupák Evelin életmód-tanácsadó, táplálkozástudományi szakember volt. „Mindenkinek 24 óra áll rendelkezésére a napjából, és nagyon sokan azt érzik, hogy száz százalékot kell adniuk mindenhol, viszont ugye, hogyha a száz százalékot nézzük, azt csak elosztva tudjuk felhasználni mindenre. Azt ajánlanám, hogy próbáljunk meg lemondani arról és elengedni azt a képzetet, hogy mindenhol száz százalékot kell adnunk.”

A rendezvényen való részvétel lehetőséget adott a nőknek arra, hogy kapcsolatokat építsenek és új barátokat szerezzenek. A szervezők közül az egyik Budamec Szabina volt, aki már egy sikeres kozmetikai vállalkozást tudhat magáénak. „Első körben a női közösséget szeretnénk felerősíteni, inspirálni és szeretnénk, hogyha együttesen a későbbiekben tovább tudnánk együtt fejlődni.”

A rendezvény kiemelt vendége volt Ercsi Hargita, Szabadka Városi Tanácsának idegenforgalommal megbízott tagja. Előadásában arról is mesélt, hogy neki nőként milyen kihívásokkal kellett szembenéznie karrierje során. „Nagyon örülök annak, hogy vannak ilyen kezdeményezések. Nagyon jó a személyes találkozás. Az, hogy tapasztalatot cserélünk, az, hogy megismerjük egymás vállalkozásait, tudunk beszélgetni, de elsősorban a személyes találkozás a fontos, ami nagyon hiányzik a mai világban.”

A szervezők elmondták, a rendezvényt a jövőben is szeretnék majd megtartani.

Dusanovó
női vállalkozók
Dupák Evelin
Budamec Szabina
Ercsi Hargita

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű